vrijdag 17 februari 2012

Review: Barc Cutting Up scheercrème

Ik moet het eerlijk bekennen, ik hou van munt, menthol, citroen, sandelhout en andere lekkere geurtjes. Er gaat niets boven een lekker geurtje in je scheerzeepje of after shave balm. Máár ik weet ook wel dat parfum de huid behoorlijk kan irriteren.

Geparfumeerde scheerproducten zijn niet altijd goed voor je huid. Het is zelfs zo dat veel van ons een hekel hebben aan al die luchtjes. Veel mensen krijgen juist vervelende huidirritaties door al die parfum in scheerschuim of scheerzeep. Gelukkig zijn er ook ongeparfumeerde scheercrèmes en after shave balms.

Ik heb de afgelopen weken mij geschoren met de scheercrème Cutting Up van het scheerrmerk Barc. Onderstaand mijn beoordeling. 

Inleiding 
Barc is in 2004 in New York ontwikkeld. Barc is geen blabla, het is no nonsense en functioneel: het doet wat het moet doen, namelijk glad scheren zonder die vervelende irritaties.

De scheerproducten van Barc zijn er speciaal voor mannen die veel last hebben van huidirritaties tijdens het scheren, zoals een branderig of trekkerig gevoel, rode vlekken, scheerbultjes of ingegroeide haren. 

De pot 
De scheercrème zit in een witte pot van 180ml met een grote blauwe schroefdeksel. Zoals eerder gezegd, Barc is no nonsense en functioneel. Dus de pot is ook sober en simpel.
Op het etiket staat toelichting over het gebruik en natuurlijk een overzicht van de ingrediënten. 

De scheercrème
De scheercrème is wit. Het is een volle vette wax-achtige en luchtige substantie. Het voelt echt vettig aan. Deze vette film beschermt de huid optimaal.

Tsja, en dan de parfum. Die ontbreekt. De scheercrème heeft een lichte geur. Een geur dat ruikt naar vet of olie. Er zit kraak noch smaak aan. En dat is nu precies de bedoeling! 

Ik schat in dat je ongeveer 80 scheerbeurten doet met één pot. Cutting Up kost € 19,95. Dus elke scheerbeurt kost ca. € 0,25. Stel dat je elke door de weekse dag moet scheren, dan doe je ca. 4 maanden met één pot. 

Samenstelling 
Cutting Up bevat o.a Glycerine, Glycolic Acid, Kokosolie, Kamille en Boswelia serrata gum. De Glycerine hydrateert de huid. De Boswelia serrata gum verzacht pijn, rode huid en het branderige gevoel tijdens het scheren. Kamille remt ontstekingen en kalmeert de huid. De Glycolic Acid of glycolzuur exfoilleert de huid.Hierdoor kunnen ingegroeide haren beter vrijkomen. En zoals we weten zorgen ingegroeide haartjes voor irritaties tijdens het scheren.

Er zit ook Cetearyl Alcohol in. Dit is niet de alcohol die we vaak tegenkomen in after shave lotions. Gewone Ethyl Alcohol droogt de huid uit. Cetearyl Alcohol is een mix van vetzuur alcoholen. Het wordt gewonnen uit kokos- of palmolie. 

De scheerbeurt
Je kan Cutting Up aanbrengen met de scheerkwast of met de vingers. Ik vind zelf dat je deze scheercrème het beste met de vingers kan aanbrengen. Je hebt maar een klein beetje nodig. Als je de scheercrème op je gezicht doet, plakt het direct op je huid. Het blijft ook goed zitten. Je voelt een vette film op je huid.

Tijdens het scheren blijft die dunne filmlaag goed zitten. Je moet wel steeds je scheermes schoonspoelen. Want de scheercrème blijft plakken tussen je Mach3- of Fusion-scheermesjes. Dit is wel een klein ongemakje.

De scheercrème droogt niet uit en scheert gewoon uitstekend. Na het scheren heb ik nul komma nul irritatie. Mijn huid voelt glad aan. Ik heb zelf een makkelijke huid. Maar ook bij sommige scheercrèmes voel ik wel eens een licht trekkerig gevoel. Bij de Cutting Up voel ik helemaal niets! 

Conclusie 
De Cutting Up van Barc is een zeer goede scheercrème. Het doet wat het moet doen. Het scheert goed glad en geen irritaties. Als je een gevoelige huid hebt moet je zeker deze scheercrème gebruiken.

Het is wel een saaie scheercrème. Als je van een lekkere geparfumeerde scheerzeep houdt, moet je de Cutting Up links laten liggen. 

Barc heeft ook een bijbehorende after shave balm Bump Down.


 

1 opmerking: