vrijdag 17 februari 2012

Cursus scheren met open scheermes

Een paar maanden geleden heb ik Jan Heideman ontmoet. Jan is Meesterbarbier. Jawel, Meesterbarbier met de hoofdletter M. Jan is de specialist op het gebied van scheren met het open scheermes.

In een keurig wit barbieruniform en stropdas en met al zijn charmes scheert hij dagelijks met het open scheermes. Je kan hem o.a. zien werken in de mooie ouderwetse stationskapper in het Spoorwegmuseum te Utrecht. Hij is ook vaak op evenementen te zien.

Jan neemt je mee in het klassieke scheren. Hij legt alles uit over de voorbehandeling van het scheren. Hij laat zien welke scheerkwasten je het beste kan gebruiken. En hoe je een goede scheerschuim kan krijgen. Moeiteloos hanteert hij het open scheermes.

Afgelopen weekend ben ik ook onder het mes gegaan bij Jan in het Spoorwegmuseum. Na ongeveer 3 kwartier stond ik buiten met een glad geschoren kop. Lekker fris en kwiek. En dat op de zondag.


Binnenkort gaan we samen scheercursussen organiseren. Veel mannen die een open scheermes kopen leren zelf scheren met het open scheermes. En dat kan ook prima, hoor. In het begin voorzichtig beginnen en niet bang zijn. Maar als je toch na een paar maanden scheren even de fijne kneepjes wil leren, dan zou ik zeker deze cursus doen. Jan scheert dagelijks mensen en weet heel goed hoe je het beste het scheermes moet hanteren.

 

De cursus ziet er als volgt uit:
  1. Onderhoud van het open scheermes
  2. Pre shave (voorbehandeling) en inschuimen van het gezicht
  3. Scheren met het open scheermes
  4. After shave behandelingBinnenkort starten we met de eerste cursus. Ik ben benieuwd. Ik hou jullie op de hoogte.Geen opmerkingen:

Een reactie posten