maandag 17 oktober 2011

Review: Men-Ü Healthy Facial Wash

Sinds ik huidverzorgingsproducten verkoop via mijn webwinkel gebruik ik geen gewone zeep meer maar elke ochtend een reinigingsgel. Een reinigingsgel is veel beter voor de huid dan een gewone zeep. Jullie zullen we denken, 'ja ja, daar heb je hem weer met zijn verkooppraatjes'. Afgezien van dat voelt het ook veel prettiger en frisser. De afgelopen weken gebruik ik de reinigingsgel van Men-Ü: Men-Ü Healthy Facial Wash. En geloof me nou maar. Het voelt echt lekker fris. Het kleine genieten begint 's morgens al.

Inleiding
Men-Ü is Engels, modern en alleen verkrijgbaar in kapsalons en natuurlijk in mijn webwinkel. Men-Ü richt zich 100% op mannen en heeft een zeer complete lijn van scheer- en huidverzorgingsproducten. Men-Ü heeft de afgelopen jaren al diverse productawards gewonnen: Grooming Awards van Men's Health en FHM. Alle producten van Men-Ü zijn supergeconcentreerd, zitten in stoere en stevige flacons, zijn dermatologisch getest en zijn niet op dieren getest.

De flacon
De reinigingsgel zit ook een een compacte rechthoekige flacon van 100ml. De flacon is gemaakt van stevig transparant kunststof. Alle flacons van Men-Ü hebben zo'n handig pompje. Één keer drukken en je krijg precies voldoende gel: niet teveel en niet te weinig.

Het pompje kan je blokkeren en deblokkeren. Als je op reis gaat is dit zeer praktisch.

De reinigingsgel
Omdat de reinigingsgel geconcentreerd is heb je maar een klein beetje nodig. Een drupje ter grootte van een erwt is voldoende. De gel heeft een lichte transparante geelbruine kleur en heeft een vloeibare jelly samenstelling. De gel heeft een lichte frisse natuurlijke muntgeur.

Als je de gel tussen je (vochtige) handen wrijft krijg je een lichte schuimende emulsie.

Volgens Men-Ü is de 100ml flacon voldoende voor 265 wasbeurten. De reinigingsgel kost € 12,95. Dus de kosten per gebruik zijn € 0,05.

Samenstelling
De reinigingsgel bevat o.a. Tea Tree olie, Toverhazelaar, Aloe Vera en Pro vitamine B5. Deze bestanddelen hebben een anti-bacteriële, verzorgende, astringerende en hydraterende werking. Dit zorgt ervoor dat de vette delen van het gezicht worden gereinigd en tegelijkertijd de huid niet (teveel) uitdroogt.

De reiniging
De gel schuimt licht en ruikt lekker fris. Als je het aanbrengt op je gezicht voel je direct de werking. De vette delen van het gezicht worden ontvet. De huid voelt niet droog aan na gebruik. Het resultaat is een frisse, schone en niet-vette huid. De huid voelt zacht aan.

Bij sommige zepen voelt het alsof er een dun laagje zeep op je huid blijft zitten. De schuim van de Men-Ü reiningsgel is na gebruik makkelijk af te spoelen.

Een paar uur na gebruik voelt de huid nog steeds niet vettig aan.

Conclusie
De reiningsgel doet goed zijn werk. De gel reinigt goed, het ontvet de huid en het voelt lekker fris aan op de huid. De flacon met pomp is zeer praktisch en efficiënt in gebruik en zorgt ervoor dat je niet teveel gebruikt.

Als je een gecombineerde huid hebt dan is deze reinigingsgel echt een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten