maandag 19 september 2011

Review: Truefitt & Hill West Indian Limes scheercrème

Als eigenaar van Manandshaving.nl ben ik in de gelukkige positie om elke dag mij te scheren met een andere scheerzeepje. Afgelopen week heb ik de West Indian Limes scheercrème van Truefitt & Hill gebruikt. Onderstaand mijn beoordeling.

Inleiding
Sinds 1805 ontwikkelt Truefitt & Hill scheer- en huidverzorgingsproducten voor mannen. Opgericht door William Francis Truefitt in London. Volgens insiders de oudste barbershop ter wereld. Het assortiment bestaat o.a. uit diverse geurlijnen: 1805, Grafton, Trafalgar, Sandelwood, No. 10 en West Indian Limes.

De pot
De scheercreme zit in een grote zwarte plastic pot van 185 gram. Alle scheercrèmes van Truefitt & Hill zitten in deze potten. Door de diameter van de pot kan je gemakkelijk je scheerkwast ronddraaien in de scheercrème. Heel praktisch.

Scheercrème
De scheercrème heeft een lichtgroene kleur en heeft een zacht smeuïge samenstelling. De geur is kruidig en ruikt lekker naar citroen en limoen. Na een paar keer ronddraaien van de scheerkwast in de scheercrème krijg je direct een mooie volle scheerschuim. De scheerschuim voelt zacht aan. Als je een klein beetje schuim tussen je vingers neemt, voel je een vette film op je vingers. Deze film blijft goed op de huid zitten en zorgt voor een buffer tussen huid en scheermes.

Ik schat in dat je zo'n 120 scheerbeurten doet met één pot. De scheercrème kost € 22,-. Dus elke scheerbeurt kost € 0,18.

Samenstelling
De belangrijkste bestanddelen zijn Glycerine en Kokosolie. Deze scheercrème bevat wel parabenen.

De scheerbeurt
Zo, we zijn nu toe aan het scheren. De scheerschuim voelt zacht en prettig aan. De scheerschuim blijft goed zitten en droogt niet uit. Ook tijdens het scheren blijft de vette film op de huid plakken. Het scheermes glijdt er goed overheen. De geur van citroen en limoen is aanwezig maar niet overheersend. Na het scheren zijn de restanten scheerschuim goed af te spoelen.

Na het scheren heb ik geen last van een trekkerig gevoel op de huid. Mijn huid voelt ook niet droog aan.

Conclusie
Truefitt & Hill maakt gewoon hele goede scheerproducten. Deze scheercrème is gewoon perfect. Niets op aan te merken. Je moet natuurlijk wel van de citroen- en limoenparfum houden.

Het mooie is dat Truefitt & Hill een complete range heeft. Als deze scheercrème en geur je wel bevalt kun je na het scheren de bijbehorende after shave balm of lotion gebruiken. Ze hebben ook een douchegel en een gewone zeep in dezelfde geurlijn. Dus je kan je helemaal onderdompelen in de geur van citroentjes en limoentjes.

Als je niet van citroen en limoen houdt, kan je natuurlijk ook de andere geurlijnen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten