zondag 11 september 2011

Review: HeadBlade scheercrème voor een gladde kop

Al sinds een jaar verkoop ik de scheermessen en scheerproducten van HeadBlade. Ik scheer mijn hoofd niet kaal maar de scheerlotion of -crème van HeadBlade kun je ook gewoon voor de kaaklijn gebruiken. afgelopen periode heb ik mij een paar keer geschoren met HeadSlick. HeadSlick is de scheercrème of -lotion van HeadBlade. Onderstaand mijn review.

Inleiding 
HeadBlade is opgericht door Todd Green. Todd woont in Californië, USA. Todd was 27 jaar toen hij last kreeg van haaruitval. Hij besloot om zijn hoofd kaal te scheren. Todd heeft van alles en nog wat gebruikt om zijn hoofd op een efficiënte en probleemloze manier goed kaal te krijgen. Hij probeerde het met een epileer apparaat, ontharingscrèmes of met een gewoon scheermes. Alleen maar doffe ellende. Geen van deze scheermanieren waren echt succesvol. Complete ergenis. Uit deze dagelijkse ergenis is het HeadBlade scheersysteem ontstaan.
HeadBlade verkoopt een uitgebreid assortiment van diverse scheermessen en scheer- en huidverzorgingsproducten. De scheermessen zijn ergonomisch ontworpen en zorgen voor gecontroleerd en comfortabel kaal scheren van de hoofdhuid.

   
De flacon
HeadSlick zit in een stoere robuuste gele knijpflacon van 237 ml. De flacon voelt stevig en lekker zwaar aan. Bovenop de flacon zit een afsluitbare dop. Alle scheer- en huidverzorgingsproducten van HeadBlade zitten in dezelfde soort flacons. Ik ben zelf heel erg gecharmeerd van het totale design van de HeadBlade scheermessen en deze flacons. HeadBlade heeft heel goed begrepen wat mannen mooi design vinden.

Als je de flacon op zijn kop doet en je knijpt er flink in dan krijg je het laatste beetje lotion er ook uit. Overigens, zijn alle flacons gesealed.


Scheerlotion 
HeadSlick is meer een scheerlotion dan een scheercrème. Je brengt het aan met je vingers. Niet met een scheerkwast. De lotion heeft een dikke vloeibare samenstelling. HeadSlick heeft een aangename frisse geur van menthol. De mentholgeur is niet sterk maar licht aanwezig.
Volgens HeadBlade doe je circa 100 scheerbeurten met één flacon. De scheerlotion kost € 12,95. Dus elke scheerbeurt kost € 0,13.

Samenstelling 
De lotion bevat zogenaamde glijmiddelen. Deze zorgen voor een dunne film tussen scheermes en huid. HeadSlick lost op in water. Dit is handig voor het makkelijk reinigen van lotion tussen de scheermesjes. Daarnaast bestaat HeadSlick o.a. uit kokosolie, aloe vera, olijfolie, extract van salie en lecithine. Van Aloe Vera is bekend dat het een verzorgende werking heeft. Salie is een kruid en heeft een anti-bacteriële werking.


De scheerbeurt 
Zoals eerder gezegd, HeadSlick breng je aan met de vingers. Een klein beetje is voldoende. Eerst het gezicht natmaken met lauwwarm water en vervolgens de scheerlotion.

Door de ronddraaiende bewegingen van de vingers krijgt de lotion vanzelf een dikke, kleverige en jelly-achtige samenstelling. De lotion plakt als het ware op je huid. Het scheermes glijdt soepel over de huid. De lotion blijft goed zitten. Ook tijdens het scheren. Ondanks na een of twee keer scheren blijft er een dunne film op de huid zitten. De lotion is makkelijk van het scheermes af te spoelen. Omdat de lotion kleverig is en goed blijft plakken op je huid, moet je wel een paar keer je gezicht goed schoonspoelen.

Door de menthol heb je na het scheren een lekker fris gevoel op de huid. Deze frisheid blijf e na het scheren voelen.

Conclusie 
HeadSlick is gewoon een hele goede scheerlotion dat zijn werk prima doet. De menthol is licht aanwezig en zorgt voor een fris gevoel op de huid na het scheren. Door de samenstelling blijft de lotion goed op de huid zitten. Ik kan me voorstellen dat sommigen van ons de kleverige samenstelling niet prettig vinden. Maar ja, hierdoor krijg je wel een goede buffer tussen scheermes en huid. En dit zorgt weer voor een goed glad scheerresultaat en minimale huidirritaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten