dinsdag 25 oktober 2011

Review: Acca Kappa scheerschuim 1869

Ik ben eigenlijk een mixer of een combinatiescheerder. Ik gebruik van alles wat door elkaar. Het ene moment gebruik ik een scheerzeep en het andere moment scheer ik met een kant-en-klare-scheerschuim uit een bus. De afgelopen weken heb ik de Acca Kappa scheerschuim 1869 gebruikt.
Inleiding 
Acca Kappa is Italiaans en produceert al vanaf 1869 luxe scheer- en huidverzorgingsproducten. Acca Kappa heeft wel een interessante historie. Halverwege de 19e eeuw kwam de jonge Pruisische handelaar Hermann Krüll erachter dat er een grote vraag was naar luxe artikelen onder de rijke Venetiaanse bevolking. Hij begon met het importeren van o.a. borstels uit het Verre Oosten. Later begon hij in de buurt van Venetië met de productie van verzorgingsproducten, scheerkwasten en borstels. Gedurende de Eerste Wereldoorlog is het bedrijf onteigend. Hermann heeft het bedrijf na de oorlog teruggekocht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het bedrijf weer onteigend. Na deze oorlog hebben de kinderen van Hermann het weer teruggekocht. Tsja, een eigen bedrijf is niet altijd rozengeur en maneschijn.

Acca Kappa is nu een grote producent van luxe huidverzorgingsproducten. De herenverzorgingslijn bestaat uit 3 geurlijnen:
  • 1869 - Een klassieke, kruidige en mannelijke geur met warme noten van kardemon, geranium, viooltjes, iris, leer amber en vanille
  • White Moss - Een frisse en Mediterrane geur met noten van bergamot, sinaasappel, komijn, steranijs, kardemom, koriander, nootmuskaat, zwarte peper, cederhout, vetiver en maté.
  • Cedar - Majestueuze en elegante geur met noten van bergamot, kruidnagel, roos, salie, cederhout en musk.
De bus 
De scheerschuim zit een compacte en elegante bus van 200 ml. Bovenop de drukknop van de bus zit een klein kunststof dopje. Deze dop voorkomt dat je per ongeluk op de drukknop drukt. Heel handig.

Op het bruine etiket staat een uitgebreide toelichting over het gebruik van de scheerschuim, de ingrediënten en de werking van de verschillende bestanddelen. 

De scheerschuim 
Even op het drukknopje drukken en er komt een wolkje scheerschuim uit de bus. Wat direct opvalt is de heerlijke zoete en warme parfum van amandelolie en aloe vera. Mijn ervaring is dat veel scheerschuim van de grote retailmerken qua parfum een beetje op elkaar lijken. De parfum van deze scheerschuim is onderscheidend en uniek.

Je doet ongeveer 85 scheerbeurten met één bus van 200 ml.  Een bus kost € 18,95. Dus elke scheerbeurt kost ca. € 0,22. Stel dat je elke door de weekse dag moet scheren, dan doe je ca. 4 maanden met één bus. 

Samenstelling 
De scheerschuim bevat o.a. Rijstolie, Amandelolie en extracten van verschillende planten. Rijstolie heeft een verzorgende en kalmerende werking op de huid. Amandelolie heeft ook een verzorgende werking en stimuleert de natuurlijke talgproductie van de huid. De extracten van de planten Ruscus, Aloe Vera en Sint Janskrijd beschermen en reinigen de huid en verminderen de irritaties en roodheid na het scheren.

Volgens Acca Kappa is deze scheerschuim ook geschikt voor de gevoelige huid en voor het scheren van de zware baardgroei. 

De scheerbeurt 
De scheerschuim voelt zacht aan. De scheerschuim blijft goed zitten en droogt niet uit. Tegelijkertijd blijf je het parfum ruiken. Ik heb wel het gevoel dat de scheerschuim de baardharen goed zacht maakt. Waardoor het scheren soepel en makkelijk verloopt.

Na het scheren voelt de huid lekker zacht aan. Ik heb zelf een makkelijke huid. Na het scheren heb ik geen last van een droge huid of een trekkerig gevoel. 

Conclusie 
Als je liever een scheerschuim gebruikt in plaats van een scheerzeep, je bent een beetje uitgekeken op die standaard scheerschuim en je bent een liefhebber bent van lekkere geurtjes, dan is deze scheerschuim van Acca Kappa echt een aanrader.

Deze scheerschuim betekent efficiënt en comfortabel scheren en genieten van de parfum. Acca Kappa is niet goedkoop. Maar je hebt wel een bijzondere scheerschuim van zeer goede kwaliteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten