woensdag 26 oktober 2011

Ik wil mijn haar terug!


Vandaag niet zo'n leuk onderwerp: haarverlies. Het schijnt dat vanaf 35 jaar 40% van de mannen last heeft van haaruitval. Heel vervelend, maar waar. Het begint met enkele haartjes en langzaam wordt het haar steeds dunner. Tot dat het bolleke kaal is. Maar goed, hoe kunnen het voorkomen.

Er is een medicijn op de markt, namelijk Finasteride. Ook is er een lotion te koop, Minoxidil. Deze middelen remmen het haaruitvalproces af en stimuleren de haargroei. Finasteride is alleen bij de apotheker te koop. Het is wel de bedoeling dat je deze middelen aan het begin van de haaruitval gaat gebruiken.

Nu moet je niet denken dat al deze middelen, lotions en shampoo's ervoor zorgen dat het haar spontaan uit het hoofd groeit. Nee, helaas haargroei is een langzaam proces. Het kan wel maanden duren voordat je het eerste resultaat ziet.

Nu heeft American Crew ook een shampoo tegen haarverlies. Deze shampoo voorkomt of vertraagt het haarverliesproces. De shampoo voedt de haarzakjes van de haren en de hoofdhuid. Het stimuleert de groei en zorgt voor sterker haar. Je moet het wel 6 weken lang consequent gebruiken. Volgens American Crew heb je na 6 weken 22% meer haar, snellere haargroei en een langere levensduur van het haar. Dit zuigen zij niet uit hun duim, hoor. Deze gegevens zijn gebaseerd op klinisch onderzoek.

Mocht de shampoo niet voldoende werken kun je de kuur intensiveren met de anti-haarverlies ampullen. In deze ampullen zitten dezelfde werkzame bestanddelen. Alleen meer geconcentreerd.

 
Je kan natuurlijk ook gewoon denken, 'op hersenen groeit geen haar'. En dus alles gewoon laten zitten zoals het is. En als je nu een kale strook op je hoofd niet zit zitten en ook geen zin hebt om al die medicijnentroep te slikken? Tsja, dan kun je natuurlijk ook je haar millimeteren of helemaal eraf scheren. Het is alles of niets. In sommige gevallen staat een kale of gemillimeterde kop beter dan een paar van die losse verdwaalde plukjes op je hoofd. Maar ja, dat moet iedereen voor zich zelf uitmaken, toch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten