donderdag 24 november 2011

De reinigingsbeurt

Zo heel af en toe is je gezicht toe aan een grondige reinigingsbeurt. Zo ook mijn gezicht. Je kan natuurlijk naar een schoonheidsalon gaan. Maar als je dat niet ziet zitten of je vindt het teveel geld kosten, dan kun je ook zelf je gezicht reinigen.

Als je de huidverzorgingsgoeroe's moet geloven wordt onze huid dagelijks toegetakeld door allerlei interne en externe zaken, zoals stress, roken, zon en luchtvervuiling. Bij mij gaat het gewoon om een fris en fit gevoel op de huid. Een paar keer per maand lekker na het joggen gebruik ik Deep Pore Cleansing Clay van Anthony Logistics.

Deep Pore Cleansing Clay is een kleimasker. Jullie zullen wel denken, 'bah, moet je de hele tijd met zo'n masker op je gezicht liggen?' Daarom doe ik het ook na het joggen onder de douche. Lekker gesport, lekker gezweet, lekker douchen, lekker reinigen.

Het kleimasker van Anthony zit in een tube van 118 ml. Het heeft een roodbruine smeuïge samenstelling. Het ruikt een beetje kruidig en citrusachtig. Eerst even mijn gezicht goed reinigen met een reinigingsgel en daarna het kleimasker aanbrengen. Een klein beetje is voldoende. Je moet het alleen aanbrengen op het voorhoofd, de slapen, neus, wangen en mondgedeelte. Vermijd de oogomtrek. Even 5 à 10 minuten laten inwerken. Ik kan er niets aan doen, maar ik hou van efficiëncy. Dus terwijl het masker zijn werk doet, kan ik mooi mijn haren en lichaam wassen. Daarna met warm water het kleimasker van je gezicht afspoelen. Daarna gebruik ik nog een moisturiser om het af te maken.

Het kleimasker van Anthony is echt een reinigingsfabriekje. Er zit o.a. kleimineralen, aloe vera, calendula, abrikozenpit en vitamine A, C en E in. Deze bestanddelen reinigende en verzorgende werking. De verschillende werkzame stoffen ontvetten je huid en ontrekken het vuil uit je poriën. Je voelt dan ook een lichte tinteling tijdens de reiniging. 

Na gebruik heb ik een frisse huid die gewoon prettig aanvoelt. Je hebt het gevoel dat je gezicht nu echt schoon is. Zeker na het sporten voelt het goed. Je ziet ook dat je huid er ook goed uitziet. Als je een vette huid hebt, is dit kleimasker de moeite waard om een keer te proberen. Als je geen zin hebt om met een kleimasker rond te lopen, doe het dan onder de douche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten