woensdag 18 januari 2012

ff lekker scrubben

Een paar maanden geleden heb ik jullie iets verteld over het reinigen van de huid met de Deep Pore Cleansing Clay van Anthony Logistics for Men. Vandaag gaat het over scrubben. 

Één keer per week scrub ik mijn gezicht met de Facial Scrub van Anthony Logistics.Waarom is scrubben lekker?  Scrubgel verwijdert de dode huidcellen en maakt de huid schoon. Het verwijdert vuil en vettigheden. Hierdoor ziet je huid er weer fris en gezond uit. Je huid voelt ook weer lekker aan. Een ander bijkomend voordeel is dat scrubgel ingegroeide haren voorkomt. Door het wegscrubben van de dode huidcellen, kunnen ingegroeide haren beter vrijkomen.

Een scrubgel bevat een fijne korrel. Deze korrel schuurt de dode huidcellen weg. De Facial Scrub heeft een korrel van Bora Bora White Sand. Het is een zeer fijne korrel. Je voelt de korrel nauwelijks. De Facial Scrub bevat ook Aloë Vera, Kamille, Vitamine C, Grapefruit- en Manderijnolie. De Aloë Vera en Kamille verzorgen en kalmeren de huid. Vitamine C is een anti oxidant en verstevigt de huid. De Grapefruit en Mandarijnolie voorkomen de eerste kleine rimpels en zorgen voor een matte teint van de huid. Door deze olie ruikt de scrubgel lekker naar Mandarijntjes.

De tube scrubgel van Anthony kost € 56,50. 'Dat is een dure tube', hoor ik jullie denken. Ik doe zelf al bijna een half jaar met deze tube en nog is ie halfvol. Dus dat valt wel mee qua kosten, toch? 

Scrub maar maximaal één keer per week. Vaker scrubben kan leiden tot huidirritaties. En scrub nooit vlak voor of na het scheren. Als je scheert schraap je al een dun laagje dode huidcellen weg. Als je vervolgens nog een keer gaat scrubben blijft er niet zoveel meer over van je huid. Dus niet doen. Oh ja, als je een gevoelige huid hebt, kun je beter niet scrubben. Dit geeft alleen maar meer ellende.


Hoe moet je scrubben? Reinig eerst je gezicht en maak je gezicht goed nat met lauwwarm water. Doe een klein beetje scrubgel tussen je vingers en masseer voorzichtig met een draaiende beweging de scrubgel over je gezicht. Scrub alleen je voorhoofd, slapen, wangen, kin en nekgedeelte. Vermijd de oogomtrek. Daarna alles afspoelen.


In mijn ogen is scrubben een makkelijke en vlotte manier om je huid goed schoon te krijgen. Na het scrubben voelt de huid schoon, glad en vetvrij.

1 opmerking:

  1. Door te scrubben voorkom je ingegroeide haren! Ideaal en zeker de moeite waard om scheerirritatie te voorkomen.

    BeantwoordenVerwijderen