dinsdag 26 januari 2010

Klassiek scheermes terug van weggeweest


Enkele weken geleden heb ik bij Mühle diverse klassieke scheermessen of krabbertjes ingekocht. Ze zien er wel grappig uit. Ik heb er ook één gekocht voor mezelf. De komende weken ga ik het ook proberen.
Het klassieke scheermes scheert volgens de deskundigen beter en prettiger dan de moderne scheermessen.
Het klassieke scheermes voorkomt ingegroeide haren. Het moderne scheermes bestaat uit diverse scheermesjes. Deze scheermesjes tillen eerst de baardharen op om vervolgens ze af te scheren. Hierdoor is de kans op die vervelende ingegroeide haren groter.
Tijdens het scheren worden de dode huidcellen van de huid eraf geschraapt. Het klassieke scheermes bestaat uit één scheermesje. Hierdoor gaat er maar één mes over de huid. Bij de moderne scheermessen scheren 3 tot 5 scheermesjes tegelijkertijd over de huid. Hierdoor is de huidirritatie bij het klassieke scheermes minder.
Een ander voordeel is dat de losse scheermesjes voor het klassieke scheermes goedkoper zijn dan de moderne scheermessen van Gillette en Wilkinson.
Het klassieke scheermes heeft wel een imagoprobleem: ze zijn oubollig en worden gebruikt door ouwe opa's. De scheermessen van Mühle zijn alles behalve ouderwets en stoffig. Deze leverancier is er goed in geslaagd om het klassieke scheermes in een modern, strak en ergonomisch jasje te steken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten