donderdag 24 december 2009

Stop het bloeden!

Vanmorgen overkwam het mij weer eens keer. Tijdens het scheren: tsjak. Shit, verdomme! Bloed, ik heb me gesneden. Snel rommel ik in de bende in mijn badkamerkast. Op zoek naar aluin. Ik grijp een sample van een aluinstokje van één van mijn leveranciers.


Snel het bloeden stelpen. Als je denkt dat het weg is, komt het weer terug. Nog een keer stelpen. Die aluinstokjes van Sens Men zijn wel handig.Die aluinstokjes zijn handiger dan de lompe aluinblokken, die ik vroeger wel eens gebruikte. Je weet wel, die aluinblokken gaan na veelvuldig gebruik verkruimelen. En de randen van de blokken veranderen in scherpe punten. Niet echt lekker comfortabel tijdens het stelpen van het bloeden.

Wat is aluin? Ik heb het even uitgezocht. Aluin is een natuurproduct, het is een mineraal. Het heeft een bloedstelpende werking omdat het de eiwitten van de beschadigde huid bindt (adstringerende werking). Hierdoor stopt het bloeden.

Daarom heb ik altijd wel een paar van die aluinstokjes klaar liggen voor noodgevallen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten