zondag 3 januari 2010

De drietrapsraket naar een glad scheerresultaat (2)


Vorige week was mijn broer Marco op bezoek, je weet wel Kerstmis- en Oud&Nieuw-bezoekjes. Hij beschouwt scheren als klote: bloed, pukkeltjes, rode huid en uiteindelijk geen glad resultaat. Alleen maar ellende.
'Maar hoe scheer je je dan', vraag ik dan. Mijn broer zegt dan, 'tja, 's-morgens even mijn gezicht schoonmaken, snel een scheerschuimpje erop kwakken, snel met het mes er overheen, even een after shave en klaar. Nou, geen wonder dat scheren bij hem een marteling is. Dat kan veel beter en relaxter! Hoe dan?
Ik begin dan over mijn 'beroemde' drietrapsraket-aanpak, 'eerst je gezicht goed reinigen en gebruik dan een pre shave olie of gel'. 'Waarom', vraagt mijn broer. Die pre shave olie maakt je baardharen lekker zacht. Over deze pre shave doe je de scheercrème of -zeep. En gebruik nou een goeie scheercrème, geen goedkope scheershit. En jongens, neem nu eens de tijd. Laat die scheercrème even een minuutje inwerken, hierdoor worden die baardharen nog zachter. Het scheren gaat dan veel soepeler. En gebruik een scherp scheermes. Vervang mesjes op tijd. Na het scheren de huid nablussen (lees: kalmeren en verzorgen) met een after shave balm en géén after shave. In after shave zit vaak alcohol. Alcohol ontsmet heel goed, maar het brand als de nete.
Die drietrapsraket-aanpak was voor mijn broer een eye opener. Hij zou direct even op mijn webshop kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten